Cum sa eviti sa stai toata noaptea pregatind teme

“Noi ne petreceam ore in sir ajutand-o pe fiica mea la teme si ne apuca noaptea. Acest lucru devine frustrant seara pentru intreaga familie. Fiica noastra nu poate duce nicio tema la bun sfarsit fara ajutorul meu sau al sotului, fara ca noi sa nu intervenim si sa o determinam sa fie atenta”, declara o mama care vrea sa-si recapete noptile fara teme.

Timpul necesar pentru efecturea temelor este o provocare pentru multe familii.

Copilul este istet, capabil sa munceasca dar, una din cele mai mari frustrari este ca procesul pe care il implica efectuarea temelor este foarte dificil. Copilul nu se apuca de teme la timp si nu le poate duce la bun sfarsit, asfel incat sarcini care ar trebui sa dureze 30 min, ajung la 2 ore si in final, totul degenereaza intr-o cearta in familie.

Copii cu ADHD au nevoie de reguli precise si de rutina.

Mai intai, cateva intrebari:

  • Va trimiteti copilul sa-si faca temele in camera lui?
  • Exista prea multe lucruri care il distrag incat acesta, nu se poate concentra la teme?
  • Copilul pierde mult timp inainte sa-si inceapa temele, fiindca nu-si gaseste ce are nevoie pentru acestea?

Solutia

Creati impreuna cu copilul un loc special pentru teme si eliminati elementele care l-ar putea distrage. Gasiti un loc propice pentru efectuarea temei. Nu ar trebui sa fie in centrul casei unde sunt elemente ce l-ar putea distrage vizual si auditiv. Copilul trebuie implicat in deciziile pe care le luati si de aceea puteti sa-i propuneti trei locuri pentru efecuarea temei. Lasati-l pe el sa decida locul care-i place cel mai mult.

Intocmiti o lista cu necesarul pentru efectuarea temei. Lista poate include: pixuri, creioane, caiete dictando, un loc special unde se pun temele efectuate si un alt loc pentru temele de efectuat, calculator, foarfeca, un cos de gunoi, etc.

Daca alcatuiti o lista completa nu vor mai exista plangeri de genul “dar mama nu-mi gasesc…”.

Asigurati-va ca locul de teme este curat si confortabil si fara distractori vizuali sau auditivi.

Sa aveti la indemana un cronometru, chiar in locul de efectuare al temelor si stabiliti limite de timp pentru diversele teme.

Folositi o tabla pe care sa scrieti notele bune obtinute, anumite tinte de invatare si diverse rezultate bune inregistrate precum si recompensele acordate!

Implicarea copilului in toate deciziile care il privesc are rolul de a-i creste interesul si deci si eficienta. Crearea unui loc special pentru teme nu doar va economisi timp si energie, dar va face ca timpul acordat acestora sa fie mai placut.

Play Attention va pune la dispozitie jocul Academic Bridge care poate fi utilizat in timpul efectuarii temelor. Sheer Genius (al carui personaj este inspirat de Albert Einstein, care se pare, a suferit de ADHD) ii va oferi copilului in mod constant un feedback privind starea lui de atentie. Nu va fi nevoie ca un parinte sa-l determine sa fie atent la teme. Acest joc il va invata pe copil cum sa inceapa si cum sa duca la bun sfarsit tema in timp util, fiind tot timpul concentrat.

Sursa: playattention.com

Bifeaza aici daca vrei sa primesti oferte exclusive si recomandari de la mine si partenerii mei
Bifeaza aici daca vrei sa primesti articole informative gratuite
Copilul tau are deficit de atentie si/sau hiperchinetism?
Scrie emailul tau mai jos si apasa pe butonul "vreau testul" si vei primi ACCES IMEDIAT la test.
TEST GRATUIT

Lasa un comentariu

Required fields are marked*