Este necesar sa fie copilul meu diagnosticat cu ADHD (Tulburare Hiperchinetica cu Deficit de Atentie)?

Raspunsul este negativ: ANTRENAMENTUL ATENTIEI (Play Attention) este util pentru oricine doreste sa-si imbunatateasca atentia.

Inceperea antrenamentului este precedata, in orice caz, de o evaluare complexa, atat clinica cat si prin aplicarea de teste specifice, pentru a stabili daca exista criterii specifice ADHD-lui.

De la ce varsta poate fi folosit?
Poate fi folosit dupa varsta de 6 ani, inclusiv la adulti si in prezenta unui QI (nivel de inteligenta) de  minim 65.
Poate copilul meu sa fie sub tratament medicamentos si sa foloseasca Play Attention?
Play Attention este un instrument educational al carui scop este tocmai deprinderea unor aptitudini cognitive; in functie de raspunsul la tratamentul medicamentos, efectele secundare sau alti factori, continuarea sau intreruperea tratamentului sunt decizii care ar trebui luate impreuna cu medicul specialist.

Are PLAY ATTENTION efecte secundare?
Play Attention NU are efecte secundare.
Care este diferenta dintre PLAY ATTENTION si jocurile video obisnuite?

Jocurile video obisnuite fac parte din categoria activitatilor suprastimulante si de aceea ele pot fi urmarite cu atentie o perioada indelungata inclusiv de catre copii cu ADHD. Din nefericire, aceste activitati desi sunt distractive, nu ating un scop instructiv.

Diversele activitati de la scoala, serviciu, acasa, nefiind la fel de stimulante.

CONCENTRAREA  este cea mai importanta in procesul de INVATARE.

PLAY ATTENTION  promoveaza tonuri auditive si grafica, sub forma unor jocuri video cu un nivel de stimulare adaptat, care favorizeaza antrenamentul ATENTIEI. Comportamentul (inclusiv motor) este atent monitorizat de instructor, tocmai in scopul imbunatarii.

Care este diferenta intre Neuro-feedback si Edu-feedback?

Ce inseamna NEUROFEEDBACK?

Creierul uman este alcatuit din miliarde de celule (neuroni) care sunt intr-o comunicare, formand intre ele retele. Celulele din creier transmit informatia de-a lungul acestor retele, sub forma de mici impulsuri electrice. Neurofeedback-ul foloseste un aparat numit electroencefalograf pentru a masura activitatea creierului, sub forma de unde cerebrale. Pacientului i se aplica pe cap o serie de electrozi care culeg aceasta informatie. Informatia undelor cerebrale este transmisa unui calculator care reda aceasta activitate cerebrala sub forma unui grafic sau a unui joc video. Se considera ca in ADHD exista o perturbare a acestora iar specialistul in neurofeedback  incearca sa normalizeze aceste unde.

Spre deosebire de Neurofeedback, sistemul BodyWaves foloseste pentru inregistrarea activitatii cerebrale, un monitor, foarte usor de folosit, sub forma unei bratari. Play Attention  monitorizeaza semnalul cerebral pentru a capta atentia utilizatorului si a-l invata (Edu-feedback) sa-si duca tema la bun sfarsit, sa-si imbunatateasca relatiile sociale, sa urmeze instructiuni, sa devina organizat, sa-si imbunatateasca memoria de lucru, sa-si prioritizeze obiectivele.

Cei cu ADHD au pe langa deficitul de atentie si deficit al memoriei de scurta durata,  probleme de coordonare ochi-mana, sunt distrasi cu usurinta de stimulii vizuali sau auditivi, au dificultati in a-si face prieteni. Toate aceste abilitati pot fi obtinute prin antrenament si prin educare de tipul Play Attention.

PLAY ATTENTION antreneaza numai atentia?

Nu. Invatarea este un proces dificil pentru cei cu ADHD, problemele de Atentie nu actioneaza independent.

Cei cu ADHD intampina si probleme de genul: terminarea unei sarcini in timp util, capacitatea de a urmari un obiect aflat in miscare (ex. profesorul in clasa, seful intr-o sedinta), capacitatea de a retine instructiuni de indeplinire a unei sarcini (memoria de scurta durata), procesarea discriminatorie a distractorilor.

Play Attention poate antrena toate functiile cognitive implicate in procesul de invatare si de asemenea modeleaza comportamentul.

Functioneaza prin miscari oculare?

Nu, aceste Jocuri functioneaza doar prin Puterea de Concentrare.

Programeaza o consultatie acum

Vezi care este situatia copilului tau. Contacteaza-ma si programeaza-ti o consultatie, pentru a evalua corect starea copilului tau prin aplicarea unor teste specifice si stabilirea unui program terapeutic personalizat.
Contacteaza-ma