PLAY ATTENTION este un program care integreaza tehnologia Neurofeedback, antrenamentul Atentiei, antrenamentul Memoriei si modelarea Comportamentului.

Antrenamenul este util atat pentru adultii cu deficit de atentie, cat si pentru copiii care prezinta o scadere a acestei importante functii cognitive asociata, intr-o masura mai mica sau mai mare, cu hiperactivitate (hiperchinezie) si impulsivitate (ADHD).

Este folosit peste varsta de 6 ani si la un nivel de inteligenta (QI) de cel putin 65.

PLAY ATTENTION este inspirat din tehnologia NASA, folosita pentru a-i instrui pe astronauti, in cresterea focusului, indiferent de conditii.

PLAY ATTENTION utilizeaza tehnologia BodyWaves care consta din monitorizarea activitatii cerebrale si folosirea ei in scopul imbunatatirii performantelor cognitive in general si a atentiei in special.

PLAY ATTENTION dispune de un dispozitiv mic, tip bratara care monitorizeaza activitatea cerebrala sub forma de unde si le transmite catre computer. Aceste unde sunt cele care controleaza jocul; cu alte cuvinte, jocul este initiat, intrerupt sau continuat doar prin antrenamentul atentiei. Personajele de pe ecran se pot misca NUMAI prin FORTA MINTII. Mintea noastra poate
muta lucrurile asemenea lui Harry Potter sau Skywalker din Star War.

Cand utilizatorul nu mai este atent, jocul se intrerupe iar cand se concentreaza, jocul reporneste. Jocurile video incluse in Play Attention sunt astfel concepute incat nivelul de solicitare sa poata fi controlat prin atentie (spre deosebire de jocurile video obisnuite care duc la o stimulare excesiva si uneori chiar nociva).

MINTEA devine in mod real asemenea unui mouse sau joystick.

Utilizatorul primeste astfel un feedback care este echivalentul unui edu-feedback, un mod de a-si antrena abilitatile cognitive.

PLAY ATTENTION cuprinde sectiuni de jocuri (fiecare pe 3 niveluri: incepator, mediu, avansat) care:

  • cresc abilitatea de concentrare in conditii de stimulare scazuta, pe durata  mai lunga (Attention Stamina)
  • cresc concentrarea asupra unei persoane in miscare, ex. profesorul care se deplaseaza in clasa in timp ce preda (Visual Tracking)
  • cresc focusarea  pe o sarcina de la inceput pana la sfarsit (Time on Task)
  • ajuta la filtrarea informatiilor si recunoasterea  celor mai  importante pentru subiect (Discriminatory Processing)
  • intervin in imbunatatirea  memoriei (Short-Term Memory, Spatial Memory sau Working Memory)
  • cresc abilitatea de a urma instructiuni (Auditory  Processing)
  • imbunatatesc activitatea  motorie fina cum ar fi scrisul, diverse activitati sportive, folosirea tastaturii etc. (Hand-Eye Coordination sau mai noul Motors Skills)
  • cresc abilitatile de comunicare, fiind cunoscut faptul ca persoanele cu deficit de atentie au si astfel de  probleme (Social Skills)

Cresterea atentiei, imbunatatirea memoriei, schimbarea comportamentului sau cultivarea abilitatilor social se realizeaza doar prin antrenament.

PLAY ATTENTION este un instrument eficient placut, ”o joaca”, care ia in serios aceste obiective.

PLAY ATTENTION nu are efecte secundare.

Creierul isi ajusteaza reteaua de neuroni prin invatare si datorita mediului, proces numit neuroplasticitate.

Abilitatile si aptitudinile dezvoltate pe parcursul antrenamentului sunt transferate in contextul scolii, al serviciului, al mediului de acasa.

Play Attention este un antrenament cerebral care se adreseaza celor cu ADHD , dar nu numai.

Efectele antrenamentului atentiei se pot face simtite in conditii de practica deliberata, sustinuta pe o anumita perioada de timp. Rezultatele optime se obtin dedicand minim 1 ora saptamanal si 40 de ore in total.

Programeaza o consultatie acum

Vezi care este situatia copilului tau. Contacteaza-ma si programeaza-ti o consultatie, pentru a evalua corect starea copilului tau prin aplicarea unor teste specifice si stabilirea unui program terapeutic personalizat.
Contacteaza-ma